DeBerendokter.nl Teddyberen-picknick

Wist u dat al sinds 1988 ieder jaar op 10 juli in veel landen teddyberenpicknickdag wordt gevierd? Vooral in Amerika, Canada en Australië, maar ook in Europese landen, zoals Groot-Brittannië en Duitsland.  (* Meer over het ontstaan van Teddyberenpicknickdag onderaan deze pagina.)  Neem Teddy op deze dag mee naar buiten, zoek een rustig plekje met een mooi uitzicht, b.v. in een park of bos, bij een vijver, riviertje of meertje, en ga samen met Beer heerlijk picknicken!
Vooral niet vergeten om in de picknickmand te doen:
allerlei berensnacks, zoals (mini)sandwiches (evt. uitgestoken in de vorm van een teddybeertje), dubbelbelegd met pindakaas én (NATÚÚRLIJK!) honing (óf bosbessenjam), cupcakes, fruit, nootjes, rozijntjes, koekjes etc., en véél thee en limonade!
Is Beertje Paddington toevallig ook van de partij? Dan zijn er óók flink wat sandwiches met sinaasappelmarmelade nodig!

Het is vaak leuk om een vlieger mee te nemen, of bellenblaas, of spulletjes om een (beren)speurtocht mee te organiseren.
Misschien is het een grappig idee om iets af te spreken met andere teddybeerverzorgers?

Zodra het weer het toelaat, gaat de Berendokter picknicken met de patiënten en/of de vaste bewoners van Het Berenlogement, of het nu 'teddyberenpicknickdag' is of niet! (Zie de foto's hieronder.)

Kom alvast in de picknickstemming met dit Teddyberenpicknicklied uit 1932!

(De melodie -dus nog zonder de tekst- bestaat al sinds november 1907; 'Opus 103, Teddy Bears' Picknick' is een compositie van de Amerikaanse componist John Walter Bratton, en werd meteen enorm populair. Zijn melodie werd daarom in 1932 van een tekst voorzien door de Noord-Ierse liedjesschrijver Jimmy Kennedy en in dat jaar gezongen door de Britse zanger Val (Valerian) Rosing, met het Henry Hall BBC Dance Orchestra. De officiële titel werd: 'The Teddy Bears' Picnic'. Zo werd het een van de meest geliefde kinderliedjes!)

 

 

U kunt ook kijken naar dit leuke tekenfilmpje over de jaarlijkse teddyberenpicknick. ('The Teddy Bears Picnic', al in 1989 gemaakt door het Canadese Lacewood Productions Inc.; duur: ca. 23 minuten.):

https://www.youtube.com/watch?v=TfD9QU1qrm4

Heeft u een ideaal plekje gevonden voor een teddyberenpicknick?
Laat het de Berendokter weten via de link hierna:
https://www.deberendokter.nl/contact-voor-vragen-en-boekingen , of via de knop 'CONTACT (VOOR VRAGEN EN BOEKINGEN) ' in het menu, en stuur vooral een foto van uw eigen teddyberenpicknick mee! (Vertelt u er even bij of u het leuk zou vinden als uw foto eventueel op deze webpagina geplaatst zou worden?)

* Hoe is Teddyberenpicknickdag eigenlijk ontstaan?

Er bestaat meer dan één theorie over de uitvinding van 'Teddy Bear Picnic Day'.
De meest aannemelijke is echter dat Teddyberenpicknickdag een idee is van de Maleisische fabrikant van tinnen siervoorwerpen, Royal Selangor, die (met het oog op het inmiddels populaire liedje) in 1988 en '89 een ​​hele collectie tinnen voorwerpen lanceerde (met name geboorte- en doopcadeaus) onder de naam ' Teddy Bears' Picnic' en de 10e juli waarschijnlijk tot Teddy Bear Picnic Day uitriep.
Bij navraag blijkt het bedrijf zelf deze theorie echter niet te kunnen bevestigen of  ontkennen, omdat die informatie niet (meer) voorhanden is.
(Voor hun huidige collectie, klik op de link hierna: https://intl.royalselangor.com/catalogsearch/result/index/?q=teddy+bears%27s+picnic )

In elk geval organiseren verschillende bedrijven en instellingen sinds ca. 1988 ieder jaar op 10 juli een teddyberenpicknick en nodigen gezinnen en kinderen uit om daar met hun teddyberen aan deel te nemen.


En waarom dan die 10e juli? Dat is niet duidelijk. Het schijnt in elk geval niets te maken te hebben met de geboorte- of sterfdag van de componist, de tekstdichter of de zanger van het liedje, en het is ook niet de dag waarop de melodie werd gecomponeerd, de tekst werd geschreven, of het liedje voor het eerst werd opgenomen of uitgebracht.
Misschien is die dag gekozen omdat er in de Verenigde Staten ook al drie andere merkwaardige feestdagen gevierd worden op
10 juli : de Don't Step on a Bee Day (Trap niet op een bij-dag), de National Kitten Day (Nationale Katjesdag) en de National Piña Colada Day (Nationale Piña Colada-dag)?

Hebben Teddy en u niet genoeg aan Teddyberenpicknickdag? Dan kunt u ook op de volgende vier dagen nog een berenfeestje organiseren:

- Winnie the Pooh Day: 18 januari,
- National Teddy Bear Day: 9 september (in de Verenigde Staten gevierd, sinds ca. 2002),
- Hug a Bear Day: 7 november,
- Have a Party with Your Bear Day: 16 november.

Veel plezier!

 


Om terug te gaan naar de Homepage, klik op de link hierna: https://www.deberendokter.nl  (of op de knop ‘HOME’ in het menu).